Hoe zien onze gezamenlijke raapacties er uit?    

De organisatie kondigt van tevoren aan waar en wanneer we met een groep gaan rapen. Dit wordt kenbaar gemaakt via de Facebookgroep, de website en via Twitter. 

Raapacties duren ongeveer anderhalf uur. De organisatie is aanwezig op de afgesproken plek en te herkennen aan de blauwe veiligheidsvestjes. Heb je eigen materialen (grijper, ring, veiligheidshesje) neem die dan vooral mee. Vuilniszakken nemen wij mee. Vrijwilligers die nog geen materialen hebben, krijgen die uitgereikt van de organisatie.
De organisatie informeert de deelnemers over het raapgebied, veiligheid, waar laten we de gevulde vuilniszakken en waar en hoe laat ronden we de raapactie af. En we maken een groepsfoto die we in de sociale media kunnen gebruiken. Daarna is iedereen vrij om te gaan rapen.   
  
Na afloop verzamelen we de vuilniszakken op de afgesproken plaats. De geleende materialen worden weer bij de organisatie ingeleverd. Vrijwilligers mogen de materialen ook houden, zodat ze thuis ook kunnen rapen wanneer ze willen. Dan noteren we wat gegevens van de vrijwilliger.     

Vaak drinken we na afloop van de raapactie gezamenlijk nog wat op een afgesproken plaats om de raapactie op een gezellige manier af te sluiten.